Изпълнителният директор на компанията Интел Браян Крзанич обяви, че напуска

...
Изпълнителният директор на компанията Интел Браян Крзанич обяви, че напуска
Коментари Харесай

Трети магнат напусна Икономическия съвет на Тръмп, отвратен от расизма

Изпълнителният шеф на компанията " Интел " Браян Крзанич разгласи, че напуща състава на икономическия съвещателен съвет към Белия дом. Това заяви самият той в документално изказване, оповестено на уеб страницата на компютърния производител.

" Подадох оставката си от Американския стопански съвет. Напуснах, тъй като желая да реализира прогрес, до момента в който наподобява доста хора от Вашингтон са по-съсредоточени в това да атакуват всички несъгласни с тях ", показва Крзанич в очевидна рецензия към президента Доналд Тръмп и неговата администрация.

Генералният шеф на колоса в производството на компютри стана третият, който напуща същият този съвет в последните няколко дни. По-рано оставките си подадоха Кенет Фрейзър - основен изпълнителен шеф на американската фармацевтична корпорация " Мерк ", както и Кенет Планк - общоприет шеф на производителя за спортни обувки и облекла " Ъндър Амрър”.

Те оповестиха обществено, че напущат постовете си в символ на митинг против реакциите на американската администрация към расовата ненавист в Съединени американски щати.

" Американските ръководители са длъжни да почитат нашите съществени полезности, като ясно отхвърлят тези демонстрации на ненавист, отцепничество и всевъзможни искания за расово предимство, които са срещу американския блян, че всички хора се раждат равни”, написа по-рано Фрейзър в " Туитър”.

Междувременно американци, протестиращи против концепцията за предимство на бялата раса, проповядвани в последно време от Белия дом, събориха скулптура на боен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина. Това се случи на фона на нестихващи рецензии към президента Доналд Тръмп, че е просрочен да осъди неонацистите и белите националисти, съобщи ДПА.

 1961237

Протестиращите в Дърам събориха скулптура на боен на Конфедерацията в гражданската война в Съединени американски щати. Противници на паметниците на Конфедерацията настояват, че те припомнят за най-мрачните епизоди от американската история, когато робството и расизмът са били законни.

В интернет бяха качени записи, показващи жена, която се изкачва по стълба и връзва с въже статуята пред постройката на локалния съд, а по-късно протестиращите я събарят на земята и я ритат.

Организаторите на митинга в Дърам споделиха, че той е в отговор на събитията в събота в Шарлотсвил, в щата Вирджиния, където 20-годишният неонацист Джеймс Фийлд се вряза в участниците в контрапротест против шествието на белите.

Агенциите оповестиха, че Фийлд се е възхищавал на Адолф Хитлер и е биел майка си. Младежът се увличал по тактиките на нацистката войска през Втората международна война.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР