Изпълнителният директор на Julius Baer Борис Коларди неочаквано подаде оставка.

...
Изпълнителният директор на Julius Baer Борис Коларди неочаквано подаде оставка.
Коментари Харесай

Шефът на банката на богатите я напусна заради конкурент

Изпълнителният шеф на Julius Baer Борис Коларди ненадейно подаде оставка. Коларди, който е отпред на " банката на богатите " от 2009 година, напуща компанията, с цел да поеме управителна роля в конкурентната Pictet Group.

Ролята на изпълнителен шеф краткотрайно ще поеме шефът по риска Бернхард Ходлер, до момента в който най-голямата частна швейцарска банка реши кой ще бъде дълготрайният й началник, оповестява Reuters.

Коларди ще се причисли към основаната в Женева Pictet като сътрудник, а работата му ще включва подкрепяне на надзора върху бизнеса за ръководство благосъстоянието в световен мащаб. Pictet е с към 25% по-голям от Julius Baer, управлявайки 494 милиарда швейцарски франка (504 милиарда долара).

Той остава Baer в добра форма. Банката разгласи рекордните активи от 393 милиарда швейцарски франка (400.6 милиарда долара), което е растеж със 17% за първите 10 месеца на годината.

 Банка Julius Baer усили ръководените частни активи до $400 милиарда
Банката на богатите притегли рекордни средства за ръководство

Тя е профилирана за обслужване на частни състоятелни клиенти

Внезапно овакантяване

Напускането на Коларди идва ненадейно и ненадейно. " Няма безусловно никакви аргументи " или проблеми, които да го накарат да напусне, съобщи ръководителят на борда на банката Даниел Сотер.

" Донякъде неочакваното овакантяване на господин Коларди ще бъде признато от пазара доста негативно, като се има поради мощното му водачество в банката ", сподели Томаш Гжелак от Baader Helvea.

" Сега пазарът ще се тормози от отрицателна поредност от събития, като напускането на други мениджъри, отговарящи за връзките с клиентите или загуба на потребителски активи ", планува той.

Пазарите незабавно реагираха отрицателно и акциите на Julius Baer се намалиха с 4.7%.

Разногласия с акционерите

В Pictet Коларди ще избегне общественото неодобрение на акционерите от заплатата си. Той се сблъска с това в Baer, когато една група от вложителите остро се опълчи на пакета му за обезщетения в размер на 6.16 млн. франка.

През 2013 година банката понижи заплащането на Коларди с 11% след гласоподаване, в което съвсем 2/3 от вложителите се оповестиха против препоръчаните от него хонорари в банката.

Коларди ще се трансформира в един от шестимата сътрудници на Pictet и ще работи дружно с Реми Бест, ръководещият сътрудник, който управлява световния бизнеса за ръководство на благосъстоянието от декември 2014 година

" Неговото наличие ще удостовери още веднъж уговорката ни да следваме тактика за самостоятелност, органически напредък и да се съсредоточим в дълготраен проект ", сподели Никола Пикте, старши ръководещ сътрудник на едноименната банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР