Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов прие представители на различни

...
Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов прие представители на различни
Коментари Харесай

Христо Панайотов се срещна с рибари и мидари от Бургас и региона

Изпълнителният шеф на ИАРА Христо Панайотов одобри представители на разнообразни браншови организации, които показаха неодобрение във връзка стартиралото произвеждане по издаване на общ административен акт за въвеждане на възбрана за улов на бели пясъчни миди от типовете Donax trunculus и Chamelea gallina в интервала 1 май - 31 юли 2022 година, оповестиха от институцията.

Те показаха мнение, че възбраната не би трябвало да бъде налагана за съответен интервал от време, а да бъде съобразена с температурата на морската вода, от която, съгласно тях, директно зависи началото на размножителния интервал на бялата пясъчна мида. Сред настояванията им също е налагане на възбрана на улов на бяла мида с размер по-малък от 2.5 см.

Панайотов и зам.-изпълнителният шеф на ИАРА Николай Бойчев приканиха представителите на сектора да формулират своите оферти за промени в плана в периода за публично разискване.

" Вратата за диспути остава отворена. Много е значимо разговорът сред всички страни да продължи, мога да ви подсигурявам, че всичко, което обсъдихме, ще бъде взето поради “, разяснява Панайотов, като пое ангажимент да запознае управлението на Министерството на земеделието с поставените претенции.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР