Изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви, че 22:00

...
Изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви, че 22:00
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Формула 1 коментира Гран При на Лас Вегас

Изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали съобщи, че 22:00 часа в събота вечерта е съвършеният стартов час за конкуренцията за Гран При на Лас Вегас, която ще дебютира през ноември идната година. По думите на италианеца с този ексцентричен час Формула 1 още веднъж показва, че може да бъде гъвкава и да излиза отвън общоприетите си рамки.

„ Формула 1 не може да седи на едно място. Ако се състезавахме тук в 3 следобяд в събота щеше да е огромна неточност. Точно заради тази причина ние сме гъвкави, демонстрираме, че това е съвършеният миг да имаме най-хубавото шоу в този подтекст.

„ Не виждам никакъв проблем в това. Ако се замислите от позиция тайминга в Европа, надпреварата, което тук ще е в събота вечерта ще бъде в неделя сутринта. Всичко е съвършено. Цялостната публика на Формула 1 ще бъде обвързвана. Можехме да го създадем и по-рано, и по-късно, само че без подозрение с този час е съвършено “, сподели Доменикали.

Надпреварата за Гран При на Лас Вегас ще бъде първото съревнование във Формула 1, което ще се организира в съботния ден от Гран При на Южна Африка през 1985 година. До момента в историята на шампионата 73 старта не са били е неделя.

С включването на Гран При на Лас Вегас към календара Формула 1 ще има общо три спирки в Съединените щати. Освен конкуренцията в Невада керванът ще продължи да посещава „ Пистата на Америките “ в Остин, за Гран При на Съединени американски щати и Маями, където при започване на май ще се организира първата Гран При на Маями. И двете към този момент съществуващи надпревари имат дълготрайни контракти, а това на Лас Вегас е със период от три години, само че Доменикали се надява Града на прегрешението „ да се задържи за по-дълго в календара “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР