Изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали предупреди, че Монца

...
Изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали предупреди, че Монца
Коментари Харесай

Изненада: Монца може да отпадне от календара на Ф1

Изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали предизвести, че Монца може да отпадне от каледнара на Формула 1. Италианското Гран При е едно от най-престижните и емблематични. Това трасе приема кръг от международния шампионат от 1950 година насам.

Монца има контракт до 2025-а година, както и другото италианско съревнование в календара, а точно Емилия-Романя. Към момента от Ф1 договарят за удължение на договорите и на двете писти, само че Доменикали предизвести, че Монца би трябвало да е " в крайник с времето ", с цел да остане в календара и отсега нататък.

„ В момента преговаряме, само че се нуждаем от детайли, с цел да продължим тези договаряния “, съобщи Доменикали.

„ В добър контакт съм с Италианската моторспорт федерация. Работата в Монца трябваше да стартира малко след последната Гран при. Сега сме декември и тя към момента не е почнала. Надяваме се това да се случи в близко бъдеще “, добави CEO-то на F1.

Доменикали и преди е казвал, че Монца би трябвало да бъде осъвременена, с цел да дава отговор на изменящите се условия на F1. Според него би трябвало да се решат логистичните проблеми, да се поднови  настилката на пистата и да се построи нов подлез.

„ Моята рецензия е градивна. Трябва да бъдем в крайник с времето “, изясни Доменикали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР