Изпълнителният директор на foodpanda Ивайло Нецов © Надежда Чипева Платформата

...
Изпълнителният директор на foodpanda Ивайло Нецов © Надежда Чипева Платформата
Коментари Харесай

foodpanda вече доставя храни от "Фантастико"

Изпълнителният шеф на foodpanda Ивайло Нецов

© Надежда Чипева Платформата за доставка на храна foodpanda уголемява бизнеса си, като от две седмици към този момент доставя и хранителни артикули в София от веригата " Фантастико ". Предлагат се към 600 типа продукта.

Социалното разграничаване поради пандемията най-накрая ражда конкуренция и в доставките на храни, след години противодействие към този момент другите възможности са няколко. Макар онлайн разновидността към момента да отсъства при най-големите непознати вериги.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От заведения за хранене към магазини

" При нас няма слотове, които се отварят всеки ден, а доставяме непрекъснато през целия ден по време на работното време на " Фантастико ". Работим с осем магазина на веригата, а не от централен склад, с цел да подсигуряваме бърза доставка до 30 минути ", съобщи пред " Капитал " Ивайло Нецов, изпълнителен шеф на foodpanda за България. Според него по този начин се подсигурява и работата на доставчиците по време на карантината, които са над 500.

Поръчката би трябвало да е за най-малко 20 лева, а цената на доставката сега в платформата е безвъзмездна, само че зависи по отношение на местоположението на клиента.

От foodpanda споделят, че новият бизнес пораства непрекъснато, а най-поръчваните артикули са тези от първа нужда - прясно и кисело мляко, яйца и вода, както и бира. Новата услуга е част от проекта за разширение отвън главната активност с доставка на храни от заведения за хранене. Компанията към този момент работи със 150 магазина в платформата си, измежду които зоомагазин, цветарници, обекти за алкохол и други, прецизира Нецов. Той добавя, че платформата работи в няколко града и с аптеки, само че не и в София.

" Тепърва ще разширяваме бизнеса отвън храните от заведения за хранене. В договаряния сме с верига дрогерии, за техника и за детски играчки ", споделя изпълнителният шеф на foodpanda. Компанията е благосъстоятелност на световната Delivery Hero от 2016 година Компанията работи под този бранд в 13 страни в Азия и Източна Европа (Румъния е другата в района с изключение на България). Приходите на Delivery Hero за 2018 година са 687 млн. $.

Храната - към този момент и онлайн

Търсенето на артикули от първа нужда онлайн набъбна доста по време на карантината. Българската платформа за доставка на хранителни артикули eBag е натоварена и пуска свободни
слотове по няколко пъти дневно, като влага в разширение на потенциала си. Доставката коства 4 лева, а поръчката би трябвало да е най-малко 30 лева Допреди месеци eBag продаваше тъкмо артикули на " Фантастико ", само че сътрудниците се разделиха без да дават детайлности.

Има и други по-малки сходни услуги, а редица магазини търсят способи за нахлуване и в този канал. Веригата " Мандарин ", която има три супермаркета в София, също стартира да доставя хранителни артикули в столицата и Варна.

В същото време най-големият онлайн търговец в България - еMAG също предлага от ден на ден артикули на търговци в своя marketplace, въпреки и към момента да не е навлязла директно в храните. На този стадий през нея могат да се поръчат сладки произведения, бебешки храни и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР