Изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 даде обширно интервю за

...
Изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Гьонов: На Васил Левски се губеше акустиката, в Бистрица и 300 души създават страхотна атмосфера

Изпълнителният шеф на ФК ЦСКА 1948 даде обстойно изявление за изданието " Football Business Inside ", в което приказва за задачите и тактиката на тима в близко бъдеще.

 Гьонов: Преместихме се поради атмосферата, към този момент сме си вкъщи
Гьонов: Преместихме се поради атмосферата, към този момент сме си вкъщи

Изпълнителният шеф разяснява успеха над Лудогорец

Клубове с нашите измерения от Балканите би трябвало да се съсредоточат върху реализирането на изходящи прехвърляния на млади играчи. С други думи, нашата тактика се основава на развиването на млади български играчи. В първия тим би трябвало да има четирима млади футболисти (на възраст сред 18 и 22 години) и най-малко двама от тях да бъдат в първите единадесет за всеки мач. Като играят постоянно дружно с опитни играчи в българското състезание, а надяваме се и в шампионатите на УЕФА, те ще натрупат огромен опит и убеденост и вероятно ще станат обект на интерес от скаутските отдели на най-големите европейски клубове ", споделя Гьонов.

" С началото на сезон 2021/2022 година ЦСКА 1948 образува втори тим, който се състезава във Втора лига. Надяваме се, че това решение ще притегли най-хубавите млади играчи в България, защото им предоставяме съвършени условия за тренировки и професионален футбол. Когато се реализира трансфер на наш футболист пък, ние ще бъдем подготвени с заслужен заместител, приближаващ от втория тим ", добавя той, представен от формалния уебсайт на клуба.

Гьонов разяснява също и тематиката със стадиона на клуба. Както е известно, неотдавна ФК ЦСКА 1948 се реалокира на стадион " Бистрица ", където към този момент ще играе домакинските си мачове. Досега клубът се подвизаваше на националния стадион " Васил Левски ".

" През последните три години играем на Националния стадион, чийто потенциал е 44 000 места, а спортните зали са ситуирани под трибуните. Като прибавим и огромната писта за тичане към огромния стадион, акустиката съществено се губи и единственият метод да се направи страхотна атмосфера е стадионът да се изпълни с аудитория от най-малко 20 000 души, което сега е доста сложна задача за всеки тим в България. Затова се договорихме да използваме стадион " Бистрица ". Той е нов, добре поддържан и доста стилен, с потенциал 3000 души. Дори и да има 300 души на стадиона, атмосферата е фантастична ", съобщи Гьонов.

" Освен това имаме опция да го брандираме с цветовете на тима и разполагаме с повече позиции за реклама на нашите спонсори. Не на последно място, разноските за наем на Националния стадион са високи. Ако ги спестим, можем да ги влагаме в други действия. Единственият минус, който мога да посоча, е местоположението. Стадион " Бистрица " е в планината, в покрайнините на София. Въпреки това, регионът е доста хубав и визитата на мач може да се съчетае добре с приятна разходка ", сподели още шефът във ФК ЦСКА 1948.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР