Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се е съгласил да

...
Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг се е съгласил да
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг ще даде показания в Сената на САЩ

Изпълнителният шеф на Facebook Марк Зукърбърг се е съгласил да даде показания в Сената, съобщи Асошиейтед прес.

Зукърбърг ще се яви на рядко взаимно съвещание на сенатските комисии за търговията и по юридическите въпроси на 10 април.

Отделно той ще се яви и на съвещание на комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на 11 април.

Американските конгресмени желаеха да беседват персонално с шефа на Facebook след разкритията, че свързаната с Тръмп компания за политически съвещания "Кеймбридж Аналитика " се е сдобила непозволено с персоналните данни на десетки милиони консуматори на Facebook без тяхно позволение с желанието да повлияе на хода на президентските избори от 2016 година Facebook към този момент притегли внимание върху себе си, откакто руснаци използваха тази и други обществени мрежи за интервенция в същите избори.

Техническият шеф на Facebook Майк Шрьопфер призна в блога си, че засегнатите от "Кеймбридж Аналитика " консуматори на Facebook са 87 милиона, а не 50 милиона, както се говореше до момента, съобщи Франс прес.

Повечето от засегнатите консуматори се намират в Съединени американски щати.

През 2014 година "Кеймбридж Аналитика " е пуснала психическа анкета във Facebook, на която дали отговор 270 000 души и посредством нея получила достъп до персоналните данни на 87 милиона техни другари. Това разрешило на английската компания да се снабди с скъпа база данни за създаване на логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподаватели преди да бъде наета от предизборния екип на Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР