Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че не е

...
Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че не е
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини пред Сената за злоупотребата с лични данни

Изпълнителният шеф на Facebook Марк Зукърбърг призна, че не е съумял да отбрани персоналния живот на потребителите на обществената мрежа, чиито персонални данни може да са били употребявани за политически цели, като в същото време отбрани компанията си, съобщи Франс прес.

В траяло близо пет часа чуване на взаимно съвещание на комисиите за търговията и юридическите въпроси на Сената на Съединени американски щати 33-годишният милиардер в детайли отговаряше на въпросите на сенаторите, някои от които посочваха незапознатост с софтуерните аспекти на дебата. "Ние не продаваме данни ", съобщи той неколкократно и отхвърли компанията му да е средство за следене на хората в интернет.

Според сенаторите основаната през 2004 година обществена мрежа не е съумяла да отбрани персоналните данни на потребителите си и е позволила политически операции. Полемиката шумно се разрасна в средата на март с експлоадирането на абсурда с компанията "Кеймбридж Аналитика ".

Данните на към 87 милиона консуматори се озоваха в ръцете на английската компания за разбор на данни, преди Facebook да стартира да вкарва ограничавания през 2014 година След това компанията е работила за предизборния екип на Доналд Тръмп в акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

"Не преценихме задоволително добре отговорностите си и това бе огромна неточност. Това бе моя неточност и се оправдавам за нея ", сподели Зукърбърг.

"Днес е явно, че не сме създали задоволително, с цел да попречим тези принадлежности да бъдат употребявани недобросъвестно ", добави шефът на Facebook, който бе заменил обичайна си сива тениска с мрачен костюм и небесносиня вратовръзка.

Компанията с над два милиарда консуматори е също упрекната, че е послужила като инструмент за дезинформация и политическа операция, осъществени съгласно американското разузнаване от Кремъл за да улесни избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати. Москва отхвърля тези обвинявания.

Зукърбърг съобщи, че Facebook е замесен в "надпревара във въоръжаването против хора в Русия, чиято работа е да експлоатират нашите системи и други системи в интернет ".

"След изборите от 2016 година нашият приоритет беше да защитим честността на други избори по света ", сподели той.

Зукърбърг също по този начин удостовери, че Facebook спомага в следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати, без да посочи по какъв метод.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР