Изпълнителният директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг разкритикува подхода на

...
Изпълнителният директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг разкритикува подхода на
Коментари Харесай

Зукърбърг: Западът трябва да определи стандарти за интернет регулация

Изпълнителният шеф на " Facebook " (Facebook) Марк Зукърбърг разкритикува метода на Китай към регулирането на интернет услугите, отбелязвайки, че възпроизвеждането на този модел от някои други страни е " в действителност рисково ".

" Мисля, че има модел, който произлиза от страни като Китай, при които наклонността е те да имат доста по-различни полезности от западните страни, които са по-демократични ", съобщи Зукърбърг в онлайн полемика с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон.

" В момента доста други страни гледат към Китай и си споделят " Този модел наподобява работи ", може би той дава повече надзор на нашето държавно управление ", предизвести Зукърбърг. " Това е в действителност рисково и се безпокоя, че този модел може да се популяризира в другите страни ", предизвести той.
Той добави, че западните страни би трябвало да дефинират ясна рамка за контролиране на интернет услугите, в сходство с техните полезности, които са по-демократични. След това тази рамка може да стане стандарт по целия свят, добави Зукърбърг.

В тази връзка шефът на Facebook Марк Зукърбърг прикани Европейски Съюз да се трансформира в пример за регулация на новите технологии и да не позволява страни като Китай да откриват нормите за целия свят, съобщи Франс прес.

Когато Европа вкарва някакви правила, те неведнъж се трансформират в правила на всички места по света, означи той и даде за образец Общия правилник за отбрана на данните от 25 май 2018 година, който след това беше приет за модел в доста страни.

От своя страна Тиери Бретон пък подсети на Зукърбърг смисъла на полезностите, на които се опира европейският континент. " Ако разбирате полезностите, върху които е построен този континент, разбирате какво е нужното държание ", сподели той.

Бившият френски министър на стопанската система и някогашен началник на френската компания " Атос " напомни на Зукърбърг и какъв брой е значимо да се заплащат налози. " Аз самият съм бил началник на компания. Трябва да се заплащат налози, където са дължими, а не да се отива в данъчни райове ", сподели Бретон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР