Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се обяви в събота

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се обяви в събота
Коментари Харесай

Зукърбърг се обяви за нови правила срещу езика на омраза в интернет

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се разгласи в събота за нови правила в интернет. Според него, нови ограничения в световен мащаб би трябвало да контролират насилието и речта на ненавист, съобщи " Блумбърг ".

Също по този начин изборите и поверителността би трябвало да подлежат на регулации в мрежата. Милиардерът сподели също по този начин, че ще бъде добре за интернет, в случай че повече страни одобряват правила като Общия правилник за отбрана на данните на Европейския съюз като обща рамка.

По думите му, за задачата би трябвало да се дефинира какво тъкмо е терористична агитация, тирада на омразата и техните прояви да се преследват.

Ние носим отговорност и непрестанно преразглеждаме политиката си, с цел да отстраним това, което обществеността не утвърждава, заявява той.

Припомняме, че обществените мрежи бяха остро подложени на критика както за приключването на персонални данни, по този начин и за наличието, което предлагаха до неотдавна. Затова управлението им бе насила да наложи цензува против излъчването на клипове с принуждение и речта на омразата.

Фейсбук обмисля да ограничи видеата излъчени онлайн (live-streaming), откакто платформата бе употребена по време на набези над две джамии в Нова Зеландия. Главният действен шеф Шерил Сандберг разяснява по-рано, че компанията се съгласява с апелите, че " би трябвало да направи повече ", оповестява БиБиСи.

Петдесет души бяха убити в стрелбите в Крайстчърч, а истинското видео на офанзивата бе забелязано 4000 пъти, преди да бъде отстранено. Междувременно, Нова Зеландия реши да преразгледа " несъответстващите " закони за речта на омразата.

Министърът на правораздаването Андрю Литъл изясни, че сегашните закони не се занимават с " злонамерниете и омразни неща, които виждаме онлайн ", и че държавното управление и Комисията по правата на индивида ще показват на оферти до края на годината. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР