Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън обича смелите изказвания

...
Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън обича смелите изказвания
Коментари Харесай

Уилсън: Следващият Battlefield е един от най-амбициозните проекти в историята ни

Изпълнителният шеф на Electronic Arts Андрю Уилсън обича смелите изявления и нееднократно го е доказвал. Наскоро компанията разгласява последния си финансов доклад, в който EA се похвалиха с следващото сполучливо тримесечие. Един от акцентите в отчета беше и бъдещето на Battlefield. Поредицата не може да се похвали с огромни триумфи напоследък. Последната игра от сериите – „ 2042 “ – оставя смесени усеща у почитателите. Поне поглеждайки страницата на играта в Steam

При представянето на доклада, Уилсън споделя, че идващият Battlefield ще е „ безусловно голям “, а също – „ един от най-амбициозните планове в историята ни “. Със сигурност Уилсън има от какво да се усеща окуражен. Освен положителните резултати за първото тримесечие на фискалната година, бъдещето изглеждала безоблачно също. Пред компанията следва да показа в идващите месеци на годината нов Dragon Age, след десетгодишна пауза, както и идващия EA Sports FC.

Нещата към Battlefield стоят малко по-различно. Големият съперник в региона на военните шутъри – Call of Duty – се радва на особена известност с Warzone. Отделно от това по-рано тази година ЕА бяха разтърсени от малко земетресение, обвързвано точно с Battlefield. Ridgeliine Games, които трябваше да работят по акцията за идващия Battlefield бяха закрити. Освен това, Маркъс Лейто, деец в гейм промишлеността и един от основателите на Halo, напусна компанията. Той оглавяваше Ridgeline. През пролетта студиото беше напуснато също и от Крейг Морисън. Дългогодишен чиновник на Funcom и Blizaard, Морисън изпълняваше ролята на креативен шеф в EA DICE. Подобно и на други гейм компании, ЕА също направиха съкращения в редиците си.

Независимо от упоменатите промени, в предходните месеци Уилсън декларира неведнъж упоритостите си за идващия Battlefield. Така да вземем за пример, предишното лято той разгласи, че идната игра от поредицата ще преобрази сериите. А през май тази година разгласи, че това ще е голяма жива услуга. Което надали се е харесало на по-консервативната част от феновете на Battlefield.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР