Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке се върна назад

...
Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке се върна назад
Коментари Харесай

Шеф в Дортмунд: Плаках за Клоп, никога няма да имаме друг като него

Изпълнителният шеф на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке се върна обратно и съобщи, че в мига, в който някогашният ментор на отбора Юрген Клоп е приел да води Ливърпул, на него му е станало ясно, че „ жълто-черните” в никакъв случай няма да имат различен подобен треньор.

В началото на този месец Клоп отпразнува своята 4-а година, откогато пое мърсисайдци. Това се случи след седем незабравими сезона в Борусия, където съумя два пъти да донесе шампионската купа на Германия и един път игра край в Шампионската лига. Раздялата с тактичност е била толкоз мъчителна за Вацке, че той не е удържал сълзите си.

„ Вие също го знаете: по-добре да си потегли в този момент след тези 7 години”, сподели Юрген”, разкри шефът на „ жълто-черните” в своята нова книга „ ИСТИНСКА ЛЮБОВ. Живот с БВБ”, която бива оповестена на фрагменти от „ Билд”.

„ Повече не се опитахме да променим решението му. Това обаче може би беше неточност. Може би щеше да е по-добре да бяхме сменили целия тим, не треньора. Защото аз си знаех – в никакъв случай повече нямаше да имаме подобен треньор. Когато споделих „ сбогом”, бликнаха същински сълзи.”

„ Такива взаимоотношения, каквито имахме аз и Юрген през тези 7 години в Борусия, нямаха аналог. Най-вероятно сходна връзка в никакъв случай повече няма да се случи.”

„ Това е както когато децата се изнасят. Ти знаеш, че в един момент ще се случи, само че въпреки всичко ти липсват.”

„ Най-важното нещо в нашата връзка беше и си остава, че можехме сляпо да разчитаме един на различен. Юрген в никакъв случай не ме е лъгал. Винаги е бил почтен, даже в качеството си на треньор. Аз също в никакъв случай не съм го лъгал.”

„ Дори в най-трудните ни стадии, в сезона на раздялата, когато корабокруширахме до последното място малко преди раздялата, това си остана непроменено”, добави Вацке.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР