Изпълнителният директор на болница Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен

...
Изпълнителният директор на болница Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен
Коментари Харесай

Освободиха директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров

Изпълнителният шеф на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров е освободен от поста си, съобщи БГНЕС.

За шеф ще бъде назначен доктор Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ „ Св. Анна " в София. Той е бил е част от екипа на Клиниката по неврохирургия към „ Пирогов “.

Причината за отстраняването на доктор Димитров най-вероятно е одита, осъществен в лечебното заведение, който сподели, че има финансови нарушавания. Данните от инспекцията оповести предходната седмица здравният министър проф. Христо Хинков.

В своя писмена позиция от 28 ноември доктор Валентин Димитров съобщи, че изказванията на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков не дават отговор на действителното финансово положение на УМБАЛСП „ Н. И. Пирогов “. " Към момента лечебното заведение е измежду лечебните заведения, чиито задължения са стопени и няма нито лев просрочия. За интервала откогато съм шеф, болничното заведение беше изведена на облага. Към месец ноември 2023 година болничното заведение е на облага в размер на 1 012 000 лева, а НЗОК дължи на „ Пирогов “ 5 087 000 лева за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лева от остарели години, а останалите са от тази година. Всякакви останали изказвания са погрешни и за жалост са опит за внушения в безспорен прорез с истината “, съобщи доктор Валентин Димитров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР