Изпълнителният директор на Боинг Денис Мюлънбърг ще признае днес, че

...
Изпълнителният директор на Боинг Денис Мюлънбърг ще признае днес, че
Коментари Харесай

Шефът на “Боинг призна, че компанията е допуснала грешки с 737 Max

Изпълнителният шеф на " Боинг " Денис Мюлънбърг ще признае през днешния ден, че производителят на самолети е направил неточности . Той ще обещае, че повече няма да се случат произшествия като двете произшествия с пътнически самолети 737 Max , при които починаха 346 души, написа " Гардиън ".
 Пилоти на “Боинг” знаели за проблемите със самолета 737 Max 2 година преди злополуките
Пилоти на “Боинг ” знаели за проблемите със самолета 737 Max 2 година преди злополуките

Нови доказателства демонстрират, че водачи на производителя на самолети са знаели за " шокиращи " проблеми

Той ще се яви на чуване в Конгреса на годишнината от злополуката на пътнически аероплан на Lion Air в Индонезия, при която починаха 189 души . През март компанията приземи всички самолети 737 Max в света след злополуката на пътнически аероплан на Ethiopian Airlines, при която починаха 157 души.

Според писмени показания Мюлънбърг ще каже пред сенатска комисия : " Ние се научихме и продължаваме да се учим от тези произшествия , Господин Председател. Знаем, че направихме неточности и че някои неща се объркаха ".
 Приходите на „ Боинг” се стопиха с 35% през второто тримесечие
Приходите на „ Боинг ” се стопиха с 35% през второто тримесечие

Пред второто тримесечие на 2018 година производителят на самолети регистрира доходи в размер на 24,8 милиарда $

Мюлънбърг ще разкрие, че компанията е направила някои усъвършенствания на 737 Max, " които ще подсигуряват, че случаите като тези повече в никакъв случай няма да се случат ". " Ние също знаем, че можем и би трябвало да се оправяме по-добре ", ще подчертае той.

Мюлънбърг, който по-рано този месец беше отхвърлен от поста ръководител на борда на компанията, също ще даде показания пред Комисията по превоз и инфраструктура към Камарата на представителите в сряда.

Приземяването на самолетите 737 Max принуди американски компании да анулират полетите с този модел до януари и февруари . Също по този начин засегна европейски превозвачи като Ryanair, който анулира 30 000 полета и ще обслужва 5 милиона пасажери по-малко от плануваното през 2020 година Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) не се чака да утвърди потреблението на 737 Max най-рано до декември.
 737 Max на “Боинг” може да остане партерен до 2020 година
737 Max на “Боинг ” може да остане партерен до 2020 година

Ситуацията е " променлива " и няма прецизен график

" Когато 737 Max се върне, ще бъде един от най-безопасните самолети , които в миналото са летели ", ще увери Мюлънбърг.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР