Изпълнителният директор на Boeing Дейв Калхун призна за грешки на

...
Изпълнителният директор на Boeing Дейв Калхун призна за грешки на
Коментари Харесай

Boeing призна за грешки след инцидента със 737 МАХ 9 при полет в САЩ

Изпълнителният шеф на Boeing Дейв Калхун призна за неточности на американския производител на самолети и увери, че компанията ще подсигурява, че случай като този с откъсването на непряк панел по време на полет на Alaska Airlines  " в никакъв случай повече няма да се повтори ", оповестява " Ройтерс ".

На този декор над 170 самолета останаха приземени за четвърти ден след рисковия казус във въздуха.

Най-високопоставеният чиновник на компанията в региона на самолетостроенето, Стан Дийл също уточни, че Boeing признава " същинската съвестност на случая " и стартира инспекции на своите процедури и надзор по качеството.

Изявлението на Калхун е първото обществено самопризнание на Boeing за неточности, откакто предходната седмица панелът на деактивиран спешен излаз се откъсна с взривна декомпресия от фюзелажа на съвсем цялостен аероплан 737 MAX 9, оставяйки зейнала дупка до по знамение празна седалка.

Калхун съобщи, че е бил " разтресен до мозъка на костите " от случая, който възобнови натиска върху Boeing поради проблематичната серия самолети съвсем пет години след тежката рецесия с сигурността на MAX, провокирана от смъртоносни произшествия в Индонезия и Етиопия.

" Ще подходим към това, като на първо време признаем грешката си ", акцентира Калхун и обеща  " цялостна бистрота на всяка стъпка от пътя ".

Alaska Airlines и United Airlines - двата американски превозвача, които употребяват краткотрайно спрените самолети, са разкрили разхлабени елементи при други сходни самолети, което поражда опасения, че сходен случай може да се случи още веднъж.

Страничен панел дружно с деактивирана врата на аероплан Boeing 737 MAX 9 се откъсна по време на полет на Alaska Airlines от Портланд за Онтарио, Калифорния в петък. Не е имало пасажери, седнали до откъсналия се панел. Председателят на NTSB Дженифър Хоменди посочи на конференция късно в събота, че двете места до частта от фюзелажа, която се е откъснала, са били незаети.

Това наложи Федералната авиационна администрация (FAA) в събота да спре 171 самолета Boeing 737 MAX 9 за инспекции за сигурност след спешното кацане на самолета, който беше в експлоатация единствено осем седмици.

Впоследствие беше открито, че звукозаписът от пилотската кабина липсва. Причина за това е, че същият не е извлечен до два часа след случая, когато записващото устройство се рестартира и предходните данни се изтриват.

Самолетите Boeing 737 MAX 9 остават на земята, до момента в който FAA не се увери в тяхната сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР