Изпълнителният директор на БФС - Борислав Попов хвърли яснота относно

...
Изпълнителният директор на БФС - Борислав Попов хвърли яснота относно
Коментари Харесай

Борислав Попов: Доброто име на БФС е засегнато по недоброжелателен начин

Изпълнителният шеф на БФС - Борислав Попов хвърли изясненост по отношение на нахлуването на органите на реда в централата на футболния съюз по-рано през днешния ден. Той съобщи на конференция, че положителното име на БФС е наранено по недружелюбен метод.

„ Във футболния съюз работят доста млади, интелигентни хора. Всички тези събития, които се случват се отразяват неподходящо на тяхната душeвност.

3 са главните тематики, които се разясниха. Първата е договорите за тези футболни екипи. Това е 1 стратегия за развиване на детския футбол, която се води от над 15 години. Не е нещо ново. По тази стратегия получаваме 336 хиляди лв. (брутна сума), Данък добавена стойност се заплаща по време на доставки. Избираме снабдители на топки, сакове. Всяка година се организират най-малко 50 шампионата в 28-те административни области. Това е една от най-хубавите действия на БФС, защото това е активност, която се отнася за всички настоящи детски клубове. Става дребен футболен празник. Всички деца получават по един екип. Бихме желали да увлечем 100% от децата.

Относно обособените контракти – 2015, 2016, 2017, 2018 година. БФС не е задължен да организира процедури по закона за публичните поръчки. Независимо от това ние организираме процедура. Ние търсим цена-качество. Освен това търсим компанията производител да изпрати всички тези екипи във всички тези 28 области на страната. Всичките контракти са подписани по този ред. Всички са регистрирани по ММС. Имаме подобен контракт. Въз основа на доклада получаваме протокол с оценка на активността. В 2 от случаите сме върнали 2 суми.

Към момента на подписване на контракта и приемане на стоката, компанията е настояща. Няма различен метод, по който да се ревизира каква е тази компания. Тя е в комерсиалния указател със седалище България. Тези хора са в България. Те са тук. Представлявали са компанията. Това е за контракта във връзка с екипите. Тези 33 хиляди екипа са за целия интервал, който загатнах. Годишно са доста по-малко.

Цинично е да се счита, че хората в БФС няма да създадат най-хубавото за децата-футболисти. Цинично е. Не мога да приема манипулативни изказвания, извадени от подтекста, с който се внушават недобросъвестни практики в БФС във връзка с децата.

Втората тематика е за другата стратегия по която се образоват деца – младежкият футбол. Отделяме към 1 милион. Избираме доставчиците. Трябва ни кадърен терен в положително положение, с цел да може когато децата упражняват, да избегнат травми. Избираме хотели най-малко 4 звезди. Децата заслужават най-хубавото. Трябва да получат най-хубавите терени, конюнктура. Във всички тези контракти попадат тези неща. Ако може да се преборим за други цени, ще се преборим. Пазарът диктува цените.

Третата тематика за Черноморец. Всеки контракт си има име и наличие. Договорът с Черноморец (не Лазур) е за предоставяне чартърен на 3 подготвителни терена. Използваха се за 16-те тима през 2015 година в евротурнирите. Русия, Чехия, Белгия, Хърватия, Италия, Германия, Франция. Не можем да ги пуснем да упражняват на такива терени, които не са с задоволително положително качество. Посоченият контракт е за наемането на терените на Черноморец. Проведени са над 100 тренировки. Около 2000 лв. е тренировката. На националния стадион е най-малко двойно повече. Тренировката включва с изключение на нея, съблекалня, зареждане на нея, всички консумативи. Тези стадиони съществуват. Те са сносно оценени. Имаме оценка от УЕФА.

Екипът, който е събран, е превъзходен. Тези хора фактически вършат всичко най-хубаво за децата и за футбола. Лично аз мен не виждам някакви терзания. Никой от футболния съюз няма да скрие документ, да го унищожи. Не са ми споделили какво изземат. Накрая ще бъде направен протокол. Тогава ще знаем какво са търсили. Трябва да знаем какво са иззели. Ние считаме, че положителното име на БФС е наранено по недружелюбен метод. Институцията футболен съюз няма по какъв начин да бъде разследвана. Тя е юридическо лице. “, сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР