Изпълнителният директор на БФ Баскетбол Филип Виденов и националът Георги

...
Изпълнителният директор на БФ Баскетбол Филип Виденов и националът Георги
Коментари Харесай

Филип Виденов: Надявам се да продължим да играем по същия начин, както срещу Германия

Изпълнителният шеф на БФ Баскетбол Филип Виденов и националът Георги Боянов бяха паралелно до селекционера на националния тим Росен Барчовски през днешния ден по време на конференция във връзка избора на " лъвовете " Отбор №1 за месец февруари.

Причина за оценката стана знаковата победа вкъщи против международния първенец Германия в дуел от европейските квалификации, а някогашният играч на " лъвовете " Виденов показа, че това е методът, по който желае да вижда българския отбор, а също така внесе малко повече елементи и към ремонта на зала " Универсиада ".

" Надявам се да продължим да играем по същия метод, както против Германия. Без значение дали ще побеждаваме или не, методът, по който изглеждахме беше тъкмо подобен какъвто бих желал да виждам българския тим да играе. Живот и здраве нека и фантазията за класиране се сбъдне. Преди няколко месеца имахме много съществени диалози с ФИБА. Има една стратегия ФИБА Плюс, след която ще помогне за структуриране на федерацията по по-правилен метод. Много е комплицирано сега тъй като спортът не е на напред във времето в проектите на страната, макар че министерството доста ни оказва помощ. В последните две години сносно се разбираме с тях, само че не е задоволително. На целия спорт ни е нужно някакво решение от страна на страната ", разяснява състезателят, чиято кариера мина и през испанския гранд Реал Мадрид.

" В зала " Универсиада " сега тече ремонт. Имаме диалози, че ще се употребява за баскетбол. Обсъждахме плана, който имат - чисто детайлно по какъв начин да се построи залата, тъй че да отговоря на условията на ФИБА. Имаме огромни очаквания, че там всичко ще бъде наред, само че не съм сигурен по кое време ще стане подготвена ", добави Филип Виденов.



Междувременно Георги Боявнов благодари на всички за поддръжката по време на мача с Германия и се опита да даде отговор на въпроса какво би помогнало за развиването на баскетбола у нас.

" Наистина това е огромна чест за нас и сме признателни. Надявам се, че сме съумели да зарадваме цяла България. Дано това да помогне за още по-голяма мотивация и себераздаване. Благодаря още веднъж и на почитателите в Ботевград. Това, че постигнахме победа над настоящия международен първенец, сподели, че и невъзможните неща са вероятни ", счита баскетболистът на ЦСКА.

" Аз съм учил и играл в Съединени американски щати. Видял съм може би най-хубавата част от това да бъдеш спортист в Съединени американски щати и да вземеш най-хубавото обучение в международен мащаб, само че аз си знаех, че ще се върна някой ден. Обичам си страната и може би това е главната причина да се върна в България. Когато страната оказва помощ да има мощна мъжка и женска част за всеки спорт, това ще накара и самите родители да влагат в своите деца да се занимават със спорт. Образованието и спортът би трябвало да вървят ръка за ръка, тъй като мисля, че това е внедрено толкоз доста в България ", сподели още българският национал.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР