Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов е

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов е
Коментари Харесай

Борислав Попов пред БНТ: Никой не го е страх от протести, не се отказваме от публиката

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов е безапелационен, че от футболната централа не възпират публиката да поддържа мъжкия народен тим по футбол и не се опасяват от идните митинги.

Унгарската футболна федерация дефинира държанието на БФС като. Борислав Попов не счита, че обвиняванията са оправдани.

" Причината за тези проблеми не е в БФС. Със сегашната федерация поддържаме положителни контакти. След няколко срещи с органите на реда и получина писмена рекомендация с документално ревю ние уведомихме УЕФА за обстановката. УЕФА предложи да играем в Пловдив. УЕФА направи разбор на риска по документите, изпратени от БФС и реши мача да се играе пред закрити порти ", показа той.

Изпълнителният шеф на БФС се надява митингите да се проведат по откритите от закона правила.

" Полицията е тази, която писа и проучва идните рискове. Нашето мнение, че мачът следва да бъде изместен в различен град. Становището на столичната дирекция е, че към този момент имат сили да проведат мероприятие и към този момент подсигуряват умерено осъществяване на футболната среща. Никой не го е боязън от митинги. Те са част от демократичните полезности и би трябвало да се поддържат, когато се организират под откритите от закона правила и правила. Не се отхвърляме непринудено от публиката. Отговорността е на УЕФА ", добави той.

По-рано през днешния ден Борислав Попов посети. Със свои думи той изясни случилото се на срещата.

" На срещата си казахме доста истини. И двете страни имат своя истина. Разговорът протече при високо прочувствено напрежение. Единствените две дами, които участваха, бяха афектирани и напуснаха срещата. Министърът предложи решение, което ще бъде изпратено до БФС. Предложението е да се направи самостоятелен юридически одит за изключването на тези клубове ", разясни той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР