Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар смята, че

...
Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар смята, че
Коментари Харесай

Ван дер Сар иска революция в Шампионска лига

Изпълнителният шеф на Аякс Едвин ван дер Сар счита, че в Шампионска лига би трябвало да се извърши гражданска война, с цел да може по-малките тимове да имат късмет в шампионата.

„ Трябва да създадем система по този начин, че тимовете от по-малките шампионати да могат да се борят против отборите от огромните лиги. Клубове като нас, Селтик, Бенфика, Андерлехт, Залцбург, Галатасарай или Фенербахче би трябвало да имат своя късмет в Шампионска лига “, разяснява Ван дер Сар.

„ Наскоро приказвах с президента на Ювентус и Европейската асоциация на клубовете Андреа Аниели. С него споделяме една и съща визия. Трябва да има повече европейски шампионати, с цел да се понижат разликите сред тимовете. В сегашната система има голям дисбаланс изключително във връзка с телевизионните права “, добави той.

От известно време се обмисля концепцията за основаване на нова Суперлига, в която да вземат присъединяване най-хубавите тимове от цяла Европа. Идея, която се харесва на мнозина, само че към момента не е придобила съответна форма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР