Изпълнителният директор на Audi Рупърт Щадлер беше арестуван, обяви компанията

...
Изпълнителният директор на Audi Рупърт Щадлер беше арестуван, обяви компанията
Коментари Харесай

Audi в скандал: Арестуваха изпълнителния директор на автомобилния гигант

Изпълнителният шеф на Audi Рупърт Щадлер беше задържан, разгласи компанията майка - Volkswagen.

Говорител на VW съобщи: "Потвърждаваме, че господин Щадлер беше задържан тази заран. Продължава чуването, което ще дефинира дали той ще остане арестуван ".

Audi бяха хванати в нарушавания в абсурда за подправянето на данните за замърсяването на околната среда от дизеловите коли на Фолксваген.

Миналия месец от Audi признаха, че софтуерът на още 60,000 автомобила от моделите A6 и A7 с дизелови мотори е подавал манипулирани данни. Миналата година 850 хиляди автомобила бяха изтеглени от пазара от дъщерната компания на Volkswagen. Оказа се, че единствено някои от тях се нуждаят от промени.

Така нареченият "Дизелгейт " - абсурдът с манипулирането на данните на коли на Фолксваген за равнищата на замърсяване на околната среда, избухна през септември 2015 година. Тогава Volkswagen признаха, че в близо 600 000 автомобила в Съединени американски щати са били инсталирани устройства, които да "заблуждават " по време на проби, че равнищата на излъчванията са към 40 пъти по-ниски от действителните. По света, призна компанията, има 11 милиона такива дизелови автомобила.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР