Изпълнителният директор на Ауди проф. Рупърт Стадлер е арестуван заради

...
Изпълнителният директор на Ауди проф. Рупърт Стадлер е арестуван заради
Коментари Харесай

Арестуваха изпълнителния директор на Ауди

Изпълнителният шеф на „ Ауди ” проф. Рупърт Стадлер е задържан поради връзката си със абсурда за подправянето на нездравословните излъчвания на колите, създадени от компанията майка „ Фолксваген ”, оповестиха прокурори от Мюнхен.

От компанията потвърдиха новината за ареста и допълниха, че " господин Стадлер е почтен до доказване на противното ". „ Заповедта за арест е на база опасения за укриване на доказателства ”, прецизираха от обвиняването.

Миналата седмица от прокуратурата оповестиха, че Стадлер и различен член на Управителния съвет се смятат за обвинени от 30 май. „ Всеки от тях е упрекнат в машинация за това, че директно или индиректно е взел участие във подправянето на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови излъчвания от колите, като въпросните са били оборудвани със специфични устройства, отчитащи неверна информация и занижаващи данните при проби ”, се споделя още в изказването.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха следствие по отношение на дейностите на „ Фолксваген ” и „ Ауди ”, откакто от компанията майка признаха през 2015 година, че са употребявали програмен продукт за операция на регистрираните газове при проби. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР