Изпълнителният директор на Apple Тим Кук разкри, че компанията работи

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук разкри, че компанията работи
Коментари Харесай

Apple тайно работи върху конкурент на ChatGPT от години

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук разкри, че компанията работи върху принадлежности за генеративен изкуствен интелект „ от години “. Изненадващото известие допуска, че Apple може да пусне противник на ChatGPT под наименованието „ Apple GPT “ по-рано, в сравнение с някой е очаквал.

Съобщението беше направено в изявление за „ Ройтерс “ след доклада за приходите на Apple за третото тримесечие на тази година. Кук изясни, че по-високите разноски за научноизследователска и развойна активност в компанията се дължат частично на нараствания фокус върху генеративния ИИ.

„ Ние вършим проучвания в необятен набор от ИИ технологии, в това число генеративен ИИ, от години “, споделя Кук. „ Ще продължим да влагаме и да вършим нововъведения и отговорно да развиваме нашите артикули с тези технологии, с цел да помогнем за обогатяването на живота на хората. Очевидно влагаме доста и това се вижда в разноските за научноизследователска и развойна активност, които разглеждате “.

Това е искрено самопризнание за компания, която не обича да играе на открити карти. Изключително извънредно е Apple да разисква бъдещите си проекти, изключително в област като генеративния ИИ, който носи със себе си доходоносни благоприятни условия

Apple GPT идва скоро?

Освен тези мнения на Кук, тук има и различен забавен миг – всичко това би могло да бъде сигнал, че Apple се приготвя да направи огромна иновация що се отнася до генеративния изкуствен интелект.

Това сигурно съответствува с мненията, направени от журналиста на Bloomberg Марк Гурман единствено преди няколко седмици. Гурман изясни, че Apple създава „ Apple GPT “ чатбот, който може да бъде оголен в „ ясно известие, обвързвано с ИИ “ още през идната година.

Фактът, че Apple работи върху генеративен изкуствен интелект от години – и че Тим Кук счита, че в този момент е подобаващият миг да разкрие новината пред света – допуска, че Apple GPT може да е в напреднал стадий на развиване. В последна сметка, Apple няма да желае да кара света да чака след такова удивително самопризнание.

В същото време това ускорява натиска върху Apple, в този момент, когато необятната общност знае за това. Има опасения, че компанията може да закъснее за празненството на изкуствения разсъдък и най-малко един анализатор би споделил, че компанията изостава с години от съперници като ChatGPT.

Но откакто Тим Кук споделя, че Apple разполага с години на проучвания, които поддържат нейните генеративни ИИ старания, почитателите на Apple ще се надяват, че продуктът ще оправдае рекламата.

Може да не чакаме още дълго преди да разберем. А може компанията да тества настройките на потребителите. Със сигурност продължаваме да следим работата на Apple в това отношение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР