Изпълнителният директор на Alphabet, която притежава гиганта Google, призова за

...
Изпълнителният директор на Alphabet, която притежава гиганта Google, призова за
Коментари Харесай

Директорът на Google смята, че машините трябва да бъдат ограничени

Изпълнителният шеф на Alphabet, която има колоса Гугъл, прикани за режим на регулации на изкуствения разсъдък, написа Би Би Си.
В публикация, написана за Financial Times Сундар Пичай изяснява, че въвеждането на регулации на изкуствения разсъдък е " прекомерно значимо, с цел да не бъде направено ", като добавя, че методът би трябвало да е деликатен.
Според Пичай, за обособени сфери като самоуправляващите се коли и здравното съоръжение ще би трябвало да се изработят специфични правила.
Миналата седмица Европейската комисия разкри, че обмисля 5-годишна възбрана на технологиите за лицево различаване.
Пичай споделя, че изкуственият разсъдък несъмнено дава доста благоприятни условия, само че крие и доста рискове, като злоупотребата с него - да вземем за пример изработването на така наречен " дийпфейкове " (deepfakes) - компютърно генериран видеоклипове, постоянно с извести персони, които са направени по този начин, че да наподобяват достоверни.
Мария Аксенте, отговорник за изкуствения разсъдък в конгломерата " Прайсуотърхаус Купър ", споделя, че регулации в действителност са нужни.
" Големият въпрос е по какъв начин да бъде направено, без да убие нововъведенията в бранша. Как да бъде открит салдото сред преимуществата, които ни дава изкуствения разсъдък и рисковете, които носи, изключително с все по-голямото му нахлуване в живота ни ", съобщи Аксенте.
Гугъл образува собствен ръб за нравственос, който трябваше да разсъждава по тематики като тази, само че го закри единствено две седмици по-късно заради несъгласия кой би трябвало да взе участие в него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР