Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане /АСП/ д-р Надя

...
Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане /АСП/ д-р Надя
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на АСП посети пострадали при бедствието в Царево

Изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ доктор Надя Танева и общественият министър Иванка Шалапатова са се срещнали през вчерашния ден с жители, чиито домове са потърпевши от бедствието в Царево .

Христо и Станислава , както и съседите им персонално са благодарили на обществените служащи на първа линия, които не престават да оказват незаменима помощ на потърпевшите от наводнението. Двамата са споделили, че на няколко пъти чиновници на Агенцията са отивали на място, работили са бързо и съответно , с цел да могат те да получат по този начин нужната им поддръжка.

„ Очарован съм от целия екип “ , сподели Христо и получи персонално заповедта, с която им се отпуска еднократната помощ от 1512 лева .

Д-р Танева благодари на всичките си сътрудници от дирекция „ Социално подкрепяне “ в Царево за навременната помощ и поддръжка, която оказват в сложния миг на потърпевшите фамилии и изрази персоналната си благодарност към тях:

„ Професионализмът, съпричастността и човечността са водещи в работа и Ви вършат същински хора с положителни сърца. Със същия възторг и непримиримост продължавайте да помагате на хората, освен в този сложен за тях миг, а и постоянно, когато имат потребност от Вашата подготвеност и схващане. “

До момента обществените служащи са посетили 103 потърпевши семейства в 7 обитаеми места . От идната седмица Агенцията за обществено подкрепяне стартира погашение на отпуснатите досега 47 еднократни помощи на потърпевшите фамилии . Екипи от специалисти не престават обходите и през почивните дни на засегнатите от проливните превалявания места в община Царево. Те спомагат и при подаването на заявки за спомагателна поддръжка до 2500 лева за закупуване на електроуреди от фонд „ Социална протекция “ /ФСЗ/. Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявките към ФСЗ.

Министър Шалапатова и доктор Надя Танева се срещнаха с регионалния шеф на област Бургас Пламен Янев и с кмета на община Царево Георги Лапчев . По време на тях е била разисквана предоставената до момента помощ на потърпевшите за превъзмогване на първичните усложнения, провокирани от вредите, както и благоприятни условия за по-нататъшна ефикасна поддръжка на най-уязвимите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР