Изпълнителният директор на агенцията на ООН за децата ЮНЕСКО Хенриета

...
Изпълнителният директор на агенцията на ООН за децата ЮНЕСКО Хенриета
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: Сирия е ад за децата

Изпълнителният шеф на организацията на Организация на обединените нации за децата ЮНЕСКО Хенриета Фор съобщи, че ставащото в Сирия е пъкъл за децата, съобщи Асошиейтед прес.

Фор съобщи, че е открито високо ниво на недохранване у деца под 5-годишна възраст в обсадения размирен анклав Източна Гута в източните околности на столицата Дамаск. Тя предизвести, че недохранването "сега е по-тревожно от всеки път - 12 % тежко недохранване у деца под петгодишна възраст " и прикани да се допусне филантропична помощ в Източна Гута.

Според опозиционни деятели от началото на бомбардировките на Източна Гута от държавните сили на 18 февруари, към 900 души, включително стотици деца, са били убити. Боевете в Източна Гута са предиздвикала жителите на градовете Месраба, Хамурия и Мудейра да ги изоставен.

През декември популацията на тези три селища е било 50 000 души, съобщи говорителка на Организация на обединените нации, представена от Ройтерс. Цивилните са били разселени в други региони на Източна Гута, които не са под държавен надзор. Те се прибавят към 15-те хиляди души, които по данни на Организация на обединените нации са разселени в бунтовническия анклав до края на януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР