Изпълнителният директор на Агенция Медицински надзор проф. д-р Росен Коларов

...
Изпълнителният директор на Агенция Медицински надзор проф. д-р Росен Коларов
Коментари Харесай

НА ЖИВО Какво показа проверката в Шейново заради разменените бебета

Изпълнителният шеф на Агенция " Медицински контрол " проф. доктор Росен Коларов дава брифинг за резултатите от осъществената инспекция на Втора профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване - Шейново " ЕАД по отношение на разменените бебета в лечебното заведение.

Проверката е била сред 21. 12.2022 и 4.01.2023 година. Изготвен е констативен протокол, който е връчен на лечебното заведение и възложен на министъра на опазването на здравето. Пратено е и писмо до Агенция за протекция на детето.

В констативния протокол са отразени пропуски, грешки и незпазване на някои условия в нормативната уредба, заради което ще бъдат формирани актове за административни нарушавания. Дадени са и наложителни наставления. Констативният протокол ще бъде изпратен и до проверяващите органи, където също върви инспекция по случая.

Започва инспекция на всички акушеро-генекологични отделения в страната, които са над 130, с цел да не се позволяват сходни нарушавания.

Ще се вкара и рискбазиран контрол - ще се оценят тези рискови моменти, които с значими, с цел да се предотвратяват сходни дейности.

По-рано през днешния ден шефът на болница " Шейново " доктор Румен Велев съобщи, че се обмислят нови механизми за надзор. От болничното заведение изследват дали ще може да бъде въведена нова система, която автоматизирано генерира специфични гривни с баркодове. По този метод ще се изключи опцията от субективна неточност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР