Изпълнителният директор на АГ Шейново д-р Румен Велев винаги е

...
Изпълнителният директор на АГ Шейново д-р Румен Велев винаги е
Коментари Харесай

Разменените бебета: В Шейново никой не помни детайли, но трима са наказани

Изпълнителният шеф на АГ " Шейново " доктор Румен Велев постоянно е подготвен да поеме отговорност за разменените бебета като " отговорност на един честен акт ". За момента не виждам такава причина, а виждам моята роля в това да изградя бързо усъвършенствания на системата за работа и изписване на бебета. Всички общоприети процедури в болничното заведение са преразгледани, с цел да не се позволяват сходни случаи. В документа при изписване на бебето ще има и втори автограф на чиновник на болничното заведение. Вече майките персонално ще пишат номера на гривната на бебетата. Така ще има надзор и от страната на майките.

Това, което е най-страшно е това, което се случва в фамилиите и пациентите, посочи Велев на брифинг пред публицисти.

Той изясни, че огромна част от отчета и отразената в него информация съответстват с вътрешната инспекция на болничното заведение за това да да открият какво се е случило, по какъв начин е станала самата замяна на бебетата и кои хора са имали пропуск и виновност в този случай. На базата на вътрешна инспекция са наложени дисциплинарни санкции на трима индивида от отделението по неоантология. Санкционирани са с предизвестия за уволнения, а старшата акушерка е намалена.

Очакват се резултатите от инспекцията на досъдебното произвеждане.
 Още месец пишат отчета по какъв начин са разменени бебетата в Шейново
Още месец пишат отчета по какъв начин са разменени бебетата в Шейново

Вината за разменените бебета е в изписващата акушерка

Велев няма личен контакт с двете родилки, само че се срещнал с юристите на двете фамилии. Двете страни постигнали единодушие в това, че е добре оптимално бързо децата да се върнат на биологичните си фамилии. В случая с разменените бебета става дума за низ от случайности, уточни шефът на болничното заведение.

Предстои и слагане на видеокамера в стаята, в която биват настанявани бебетата след самото им раждане, като записите ще се пазят два месеца. Румен Велев е уверен, че с въведените ограничения ще се избегнат сходни случаи. Максимално дълго време бебетата ще бъдат с майките. Ще се вкара и по-дълго наличие и на бащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР