Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на ВП

...
Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на ВП
Коментари Харесай

Бизнесменът Иван Папазов бе удостоен със звание Почетен професор на УХТ

Изпълнителният шеф и ръководител на Съвета на шефовете на „ ВП Брандс интернешънъл АД “ Иван Папазов бе почетен със званието „ Почетен професор на Университета по хранителни технологии “ на церемониален Академичен съвет в зала „ Хоризонт “.

„ На мен се падна високата чест да Ви осведомявам за единомислещото решение, гласувано с увереност за големия принос в развиване на стратегическото партньорство сред университета и компанията “, съобщи ректорът проф. Пламен Моллов. Той благодари за изключителното спомоществователство на „ ВП-Брандс интернешънъл АД “, за радушния банкет на студентите, които организират стажа си в поделенията на сдружението и за забележителния брой назначени на работа дипломирали се в УХТ сътрудници.

Преди да връчи регалиите – знак и грамота „ Почетен професор на УХТ “, ректорът увери, че е благополучен, защото господин Папазов е най-новият член на академичната общественост в университета. Той напомни, че с помощта на неговата активност като член на Съвета на настоятелите на УХТ „ ВП Брандс интернешънъл АД “ е бил платинен спонсор за честванията на 70-та годишнина на УХТ. Г-н Папазов има определяща роля при спомоществователството в годините, изразено освен във финансови дарения, а и в дарения на лабораторна инсталация.

„ Много се вълнувам да получа това високо самопризнание в 70-та годишнина на УХТ и, когато означавам 25 година от моята активност “, сподели Папазов. Той напомни, че в поделенията на „ ВП-Брандс интернешънъл АД “ работят повече от 100 души, получили образованието си в УХТ, а през последните 17 години над 500 студенти са били на стаж в базите. Благодари на всички в УХТ, партнирали с компанията и увери, че ползотворното съдействие ще продължи.

Предложението за удостояването на Иван Папазов с почетното звание е на катедрите „ Технология на виното и пивото “ и „ Икономика, предприемачество и ръководство “ в университета.

В претекстовете си те акцентират, че е член на УС на КРИБ и на УС на НЛВК. Той е сполучлив бизнес водач с над 25 години опит в ръководството, стратегическото основаване и развиване на най-големия производител на виновност и високоалкохолни питиета в България.

Неговите достижения са високо оценени и в своята професионална кариера е притежател на голям брой награди, измежду които е наградата в категория „ Иновации и технологии “ от списание „ Икономика “ за 2022 година, което през 2014 година го удостоява с „ Мистър Икономика 2014 “. Финалист е в състезанието „ Мениджър на годината “ на списание „ Мениджър “ за 2014 година В. „ Марица “ го афишира за „ Бизнесмен на годината 2006 “.

Проф. Моллов означи, че работата на Академичния съвет завършва с положително решение, което е последваща стъпка в създаване на взаимно потребни контакти с бизнеса, които способстват за развиването на УХТ.

 Визуализация на изображенията
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР