Изпълнителният директор и член на съвета на директорите на Холдинг

...
Изпълнителният директор и член на съвета на директорите на Холдинг
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на БДЖ Ангел Стоянов бе освободен от поста си

Изпълнителният шеф и член на съвета на шефовете на " Холдинг Български държавни железници " Ангел Стоянов е освободен от длъжността си, заяви Нова телевизия.

Същият беше отпред на БДЖ от април 2022 година, Николай Събев. По думите на Събев тогава инж. Стоянов е спечелил разгласен от министерството конкурс за поста.

Преди него изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ " ЕАД бе 81-годишният Йордан Мирчев. Той заемаше длъжността единствено към три месеца, като също беше повдигнат от министър Събев.

Сега за е назначен инж. Атанас Атанасов, който е дълготраен чиновник в железницата. Той е квалифициран магистър във ВТУ " Тодор Каблешков " по компетентност " Технология и организация на железопътен превоз ". Завършил е магистърска компетентност " Мениджмънт и маркетинг " в бургаския университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Заемал е редица експертни и управнически длъжности в експлоатационната активност на БДЖ, обвързвана главно с реализиране на спедиция и товарна активност.

Предстои осъществяване на съвещание на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " ЕАД, на което ще бъде определен нов изпълнителен шеф на сдружението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР