Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите разпрати до медиите

...
Изпълнителния съвет на Движение България на гражданите разпрати до медиите
Коментари Харесай

ДБ с ново предложение как да се реши парламентарната криза


Изпълнителния съвет на Движение България на жителите разпрати до медиите своя позиция, в която споделят по какъв начин може да се реализира консенсус за ръководител на Народно събрание и да се реши парламентарната рецесия.

Припомня ме ви, че 48-ият парламент продължава да е без ръководител към този момент трети ден.  Днес народните представители още веднъж ще се опитат да реализират консенсус. 

Публикуваме цялата позиция: 

" Изпълнителният съвет на Движение България на жителите прави оценка несполучливите опити за избор на ръководител на 48-то Народно заседание като срамни. Налице е парламентарна рецесия.

България се нуждае сега, повече от всеки път, от работещ Парламент, който да одобри законите за справяне с енергийната, финансовата и демографската рецесии. Тази цел става пленник на партийни сметки, които могат да доведат до там новоизбраният Парламент да няма нито един работен ден в полза на хората до насрочването на нови предварителни избори.
 

Последните два безплодни дни демонстрираха, че номинациите на,,, и не събират нужната поддръжка при сегашната политическа обстановка. След 1997 година сме изправени пред нов исторически миг, в който демократичната общественост може да поеме водачеството. Считаме, че единственият излаз от
парламентарната рецесия е да предложи ръководител на Народно събрание, който да получи поддръжката на останалите партии.

Недопустимо е идващите три месеца, през които парламентарните сили ще договарят за държавно управление, да бъдат пропиляни, вместо да се употребяват за съдържателна законодателна активност в посока на насърчаване на електронното ръководство, облекчено произвеждане на електрическа енергия за лични потребности, поддръжка за бизнеса и хората, бюджет, правосъдна
реформа и приемане на законите за асимилиране на над 700 млн. евро по „ Плана за възобновяване и резистентност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР