Изпълнителната власт се очаква да обсъди с областните управители на

...
Изпълнителната власт се очаква да обсъди с областните управители на
Коментари Харесай

Министри обсъждат с областни управители помощ за щетите от наводненията

Изпълнителната власт се чака да разиска с регионалните шефове на Благоевград, Смолян и Кърджали вредите след наводненията в трите области, както и опциите за подкрепяне. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков след държавното съвещание през вчерашния ден:

„ Във връзка с наводненията ще поканим регионалните шефове на Смолян, на Благоевград и на Кърджали да ни дадат точна и ясна визия за всичките вреди, които са се случили, и да създадем проект за най-бързата помощ, която може да им се даде, с цел да може за потърпевшите от наводнението хора страната да се погрижи. “.

Възстановяване на скъсаните насипи и създаване на защитни уреди по коритата на двете огромни реки Струма и Места, незабавен обзор на рисковите мостове и подпорни стени са целта, който ще предотврати бъдещи бедствия, съобщи регионалният шеф Николай Шушков, който ще бъде на срещата с отрасловите министри.

Заради усложнената конюнктура след проливните дъждове в община Мадан децата няма да са на учебно заведение през днешния ден.

В Смолянско нощес снеговалежът е спрял. Пътищата са проходими при зимни условия за коли до 12 тона. Обстановката се възстановява. Най-тежко е ситуацията на пътя за село Триград, община Девин, където екскаватор падна в реката.

„ Проходимостта няма да може да се възвърне толкоз бързо “, разясни пред БНР регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев.

Най-големият проблем остава достъпът до обитаемоте места и възобновяване на разрушената инфраструктура, сподели регионалният шеф.

Трябва да има превантивни ограничения за разчистване на коритата на реките, безапелационен е Сабрутев.

„ Чистени са коритата. Не можем да кажем, че не са чистени, само че реките са доста, не доближават средства на всички места. Най-вероятно по финансови аргументи не са чистени всяка година. “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР