Изпълнителната власт отхвърли упреците на президента за бюджета и за

...
Изпълнителната власт отхвърли упреците на президента за бюджета и за
Коментари Харесай

Кабинетът отвърна на Радев със 170 млн. помощ за бизнеса

Изпълнителната власт отхвърли упреците на президента за бюджета и за оправянето с коронакризата.

"Не одобряваме нито една от рецензиите на президента. Не видяхме нито една конкуренция на нашите оферти ", съобщи в Народното събрание общественият министър Деница Сачева. Този бюджет е ориентиран извънредно към хората, разгласи още министърът.

Деница Сачева подсети, че става въпрос за човек, който 4 година от началото на мандата си не е създал "нито един книжен документ " и никаква тактика.

Сачева посочи, че всички подкрепени поради частичния локдаун от през днешния ден ще получат парите си за празниците и сложи краен период 12 декември за тези, които не работят от 28 октомври. По-рано Радев упрекна властта, че жителите, които в този момент няма да могат да работят поради новите ограничения, няма да получат помощите си до Коледа.

С анонс за 170 млн. нова мярка за подкрепяне на бизнеса пък отвърна на рецензиите на президента вицепремиерът Томислав Дончев. Той не разкри повече детайлности и ги даде обещание за идната седмица.

"Повече елементи ще имаме в понеделник. Нека всички бизнесмени и притежатели да знаят, че за интервала, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ ", добави Дончев.

Думите на Радев, че Бюджет 2021 бил в духа "след мен и потоп " звучат цветно, призна Томислав Дончев, и добави: "Само че не се удостоверява от данните на нито една интернационална институция ".

"Да критикуваш, е изкуство ". Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сюжети, които чертае? Това е скверна технология за трупане на политически дивиденти ", разяснява заместникът на Борисов.

"И двата варианта на вируса са рискови - и шипченският, и софийският ", загатна още по адрес на Румен Радев вицепремиерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР