Изпълнителната власт и земеделците постигнаха съгласие за изплащането на т.нар.

...
Изпълнителната власт и земеделците постигнаха съгласие за изплащането на т.нар.
Коментари Харесай

Очаква се финализиране на споразумението. Ще си стиснат ли ръцете...

Изпълнителната власт и земеделците реализираха единодушие за изплащането на така наречен украинска помощ и други от настояванията на бранша. Според него по-малките стопанства ще получат повече пари, а по-големите - надлежно по-малко като притежателите ще би трябвало да потвърдят загубите си със специфична информация под формата на по-облекчена данъчна декларация. 

 

Вчера стана ясно, че 26 от по-малките организации в сектора не одобряват контрактуваното с държавното управление и не престават митингите.

 

Фермерите блокираха пътя за Гърция при хаджидимовското село Садово и желаеха прекъсване на вноса от Украйна, преразглеждане на зелената договорка и по-голяма помощ за земеделците в планинските региони.

Стопаните се заканиха, че ще продължат митингите и оповестиха, че готвят общи дейности с гръцките си сътрудници.

 

От Националната асоциация на картофопроизводителите и сдружението " Обединени аграрни производители " не поддържат споразуменията. Те блокираха граничния пункт “Илинден - Ексохи ”. Сред недоволните към този момент са “Обединени български животновъди “, " Съюз на говедовъдите “, Национална асоциация на оранжерийните производители, " Асоциация на земеделските производители “. 

 

От инициативния комитет декларират, че не престават да желаят оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идиня втоник ще възобновят митингите. Самият той показва неведнъж, че няма да си тръгне от поста под политически напън.

 

Всъщност Националната асоциация на картофопроизводителите, която още в петък възнегодува против постигнатото с властта съглашение, се оглавява от Тодор Джиков, който беше зам.-министър на земеделието в последния длъжностен кабинет на Румен Радев. Именно те през вчерашния ден сутринта оповестиха, че ще продължат митингите. Връзката с президента не е инцидентна. Именно президентът беше този, който заприказва паралелно с появяването опция на актуалната власт. 

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР