Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и
Коментари Харесай

ИАНМСП и ОПИК раздадоха първите 28 ваучера в схемата за предоставяне на ИКТ услуги на дребния бизнес

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ раздадоха първите 28 ваучера в пилотното издание на „ Ваучерна скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии “, управлявана от Агенцията и финансирана от ОПИК.

Събитието се организира в постройката на ИАНМСП, като ваучерите в размер на 5 000 лева и 20 000 лева, които дава програмата, бяха раздадени на бенефициентите от Илияна Илиева, и. д. основен шеф на дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ и началник на Управляващия орган на ОПИК, и от Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП.

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ българските МСП, които получиха своите ваучери, ще могат да подобрят или вкарат цифров маркетинг, да усъвършенстват процеси и/или да обезпечат кибер и осведомителна сигурност.

По време на събитието госпожа Илиева показа стратегиите на ОПИК пред представителите на бизнеса, като пожела триумф на бенефициентите по пътя към подобряването на цифровото им наличие.

От своя страна господин Таков съобщи, че Агенцията интензивно работи по процедурата, която се чака да поддържа още над 400 предприятия, които ще могат да се възползват от услугите на близо 300 снабдители на ИКТ услуги.

Изпълнителният шеф на ИАНМСП добави, че се необятният интерес, на който се радва програмата, е доказателство за нейната успеваемост, която цели да развие целият цифров бранш в страната.

Общият бюджет на ваучерната скица е над 9 милиона лв. (9 180 000 лева.), като ще спомага за достъпа на дребния и междинните бизнес в страната до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки потреблението на нови, основани на софтуерни решения бизнес модели, като в същото време с това им помогне в превъзмогването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи основаването на нови бизнес партньорства сред секторите на ИКТ и производството.

Ваучерната скица се реализира по контракт, подписан от Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/ с № BG16RFOP002-2.15-0002-C01 с название „ Ваучерна скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии (ИКТ услуги) на микро, дребни и междинни предприятия (МСП) “ по процедура BG16RFOP002-2.015 – Подкрепа за напредък на дребните и междинни предприятия (МСП) посредством пилотно използване на ваучерни схеми от ИАНМСП по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР