Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че спира продажбата на 62

...
Изпълнителната агенция по лекарствата обяви, че спира продажбата на 62
Коментари Харесай

Държавата спря 62 лекарства за сърце заради възможна канцерогенна съставка

Изпълнителната организация по медикаментите разгласи, че стопира продажбата на 62 продукта, предписвани при хипертония, инфаркт и сърдечна непълнота, тъй като има възможност да съдържат канцерогенна съставна част, заяви институцията.

Причината е във веществото валсатран, създадено от китайската Zhejiang Huahai и влагано от европейски фармацевтични производители.

Агенцията твърди, че на пазара има задоволително различни медикаменти, които могат да заместят неразрешените и предлага на пациентите да се извърнат неотложно към лекуващия си доктор. Уточнява се още, че не всички партиди с валсатран включват и канцерогенното вещество.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени артикули в Европейския съюз, които употребяват дейното вещество валсартан, за своето произвеждане, а те са уведомили регулаторните органи в Европейски Съюз, се споделя в известието.

Европейската организация по медикаментите и структурите в обособените страни работят взаимно, с цел да проучат степента на замърсяване при лекарствените артикули, съдържащи валсартан, и вероятното им влияние върху пациентите, които ги одобряват. Допълнителна информация за това изследване ще бъде направена обществено притежание, незабавно откакто бъде разполагаем, се споделя в известието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Здравеопазване (621)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР