Изпълнителната агенция по горите крие информация за незаконна сеч в

...
Изпълнителната агенция по горите крие информация за незаконна сеч в
Коментари Харесай

Агенцията по горите крие информация за незаконна сеч: Александър Дунчев

Изпълнителната организация по горите крие информация за противозаконна сеч в горите на Копривщица, Ихтиман и Самоков. За това сигнализира някогашният народен представител от Политическа партия Александър Дунчев, който е получил отвод по Закона за достъп до социална информация, когато е изискал от ИАГ да даде данни за актовете и наложените санкции на три компании.

Дунчев, който преди да стане депутат беше закратко и началник на Агенцията по горите, желае информация за нарушавания при превоза, разтоварването и складирането на добитата дървесина, осъществени с транспортни средства, които са благосъстоятелност на три сдружения, или от техни чиновници. Дунчев твърди, че и трите компании са хващани с противозаконна дървесина в интервала май-юли, за което било обявено и в медиите.

През юли Югозападното държавно дружество и районната дирекция по горите в София разкриха сеч на 604 на немаркирани дървета в региона на Ихтиман. Преди това горските заловиха и 32 кубика противозаконна дървесина от горските територии в землището на самоковското село Бели Искър, които са благосъстоятелност на наследниците на цар Борис III. През юни пък локалния земевладелец в Копривщица Димитър Ватахов алармира, че нелегално са отсечени над 100 кубика дърва от парцела му. " Когато дойдохме преди месец, гората беше на цяло изсечена. 30-40-годишна гора е, няма останало нито едно дърво ”, описа той пред Нова тв.

Изпълнителната организация по горите обаче изрично отхвърля да даде информация за наложени санкции. В причините за отхвърли си тя отбелязва, че няма единодушие от компаниите да бъдат оповестени възможни техни нарушавания пред трети лица. Освен това ИАГ счита, че по тематиката за противозаконна сеч от съответните три компании въобще не била от надделяващ публичен интерес.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР