Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав“ започва драгаж

...
Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав“ започва драгаж
Коментари Харесай

ИАППД започва драгаж в района на остров Батин

Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “ стартира драгаж в един от сериозните български сектори на река Дунавкрай Батин. Дейностите ще бъдат изпълнявани с техника на организацията.Корекцията на речното дъно ще се извърши от драгажна група, коятовключва драга „ Янтра “, маневрен транспортен съд „ Искър “ и съпътстващите гипонтон, шалан и тръби за транспорт на наноси. Припомняме, че техниката бешеокомплектована дефинитивно през тази година и беше добита по план в
рамките на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “на стойност над 20милиона лв..Това ще бъде второто влизане в употреба на техниката, след драгажа
през летните месеци в региона на остров Белене. Той се извърша с целевисредства в бюджета на организацията, които бяха отпуснати при започване на лятотоза тази активност от Министерството на превоза и известията.Към днешна дата корабоплаването по река Дунав е обикновено. Няма критичниучастъци, които да лимитират газенето на плавателните съдове. Днеснивото на река Дунав при Русе е 159 см, като за последните 24 часа ерегистриран спад с 29 см.

Група от Асоциацията на публицистите и писателите в Румъния е на двудневно посещаване във Велико Търново и Арбанаси, с цел да се запознае с историческите забележителности и културното благосъстояние на града и общината. Гостите бяха посрещнати от кмета Даниел Панов, който ги срещна и с предишното на Велико Търново, само че и със актуалния градски профил, икономическия капацитет, просветителната конструкция, опциите за развиване.
В групата има също представители на туристическия отрасъл, на IT-компании, както и академични преподаватели.Аналогичен тур в Румъния, в който да се включат публицисти и представители на туристическия бранш от Велико Търново и България ще бъде проведен от Общината, разяснява Даниел Панов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР