Изпълнителна агенция Морска администрация обяви резултатите от проекта ИнБулМарС 2(снимка:

...
Изпълнителна агенция Морска администрация обяви резултатите от проекта ИнБулМарС 2(снимка:
Коментари Харесай

България вече има интегрирано морско наблюдение


Изпълнителна организация „ Морска администрация ” разгласи резултатите от плана ИнБулМарС 2
(снимка: Министерство на превоза и съобщенията)

В България към този момент е построена национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдаване дружно с персонализиран графичен потребителски интерфейс. Системата разрешава трансграничен и трансекторен продан на информация в границите на България и Европейския съюз, основана на модела за данни CISE, оповестиха от Министерство на превоза и известията.

Платформата на националния възел CISE (Common Information Sharing Environment) е основана по план за внедряване на Интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС/InBulMarS), основано на обща среда за продан на информация за наблюдаване на морската територия на Европейски Съюз.
още по темата
Изпълнителна организация „ Морска администрация ” показа през днешния ден във Варна резултатите от осъществяването на плана ИнБулМарС 2, който способства за реализиране на по-висока морска информираност. Целта е обезпечаване на по-сигурни, по-безопасни и по-чисти морета, което е основа за възстановяване качеството на живот и устойчивото развиване по европейското крайбрежие.

Проектната самодейност е създадена в сходство с целите на Европейския съюз за поощряване на осъществяването на Интегрираната морска политика и за реализиране на морска ситуационна информираност посредством осъществяване на Обща среда за продан на информация за морето – CISE.

Проектът се извършва по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за морско дело и риболовство.

Бенефициент и водещ сътрудник по плана е ИА „ Морска администрация ”, а сътрудници в него са Български военноморски сили, Изпълнителна организация по Рибарство и аквакултури, Главна дирекция „ Гранична полиция ”, Агенция „ Митници ” и Държавна организация „ Национална сигурност ”, която взе участие като наблюдаващ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР