Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е открила нарушения в работата на

...
Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е открила нарушения в работата на
Коментари Харесай

След смъртта на пациент на хемодиализа: Установиха нарушения във видинската болница

Изпълнителна организация „ Медицински одит “ е разкрила нарушавания в работата на незабавното поделение на видинската болница „ Св. Петка “ при приемането на пациента, който умря на 3 октомври, два дни след повредата на болничната инсталация за хемодиализа.
Предстои образуването на административно - наказателни производства на дежурния в поделение „ Спешна медицина “ и на консултиращия кардиолог в лечебното заведение, оповестиха от здравното министерство, представени от БНР.
Цялата документи ще бъде предоставена на Районната прокуратура във Видин.
50-годишният мъж, който преди този момент е пропуснал диализна процедура, самичък е потърсил незабавна помощ. Дежурният доктор, направил прегледа, не е назначил клинико-лабораторни проучвания, с което са нарушени разнообразни текстове от Закона за здравето и стандартът за незабавна медицина.
Според проверяващите причина за повредата във водоочистващата система, поради която хемодиализата спря работа, е високо налягане след премахване на проблем с магистрален тръбопровод.
Проверката във видинската болница бе назначена от министър Кирил Ананиев след гибелта на пациента, която съответства с повредата в болничната инсталация при започване на предишния месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР