Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда (ГИТ) удължи до 4

...
Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда (ГИТ) удължи до 4
Коментари Харесай

Инспекцията по труда удължи срока за подаване на декларациите за условията на труд

Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " (ГИТ) удължи до 4 май 2018 година периода за подаване на декларациите по член 15 от Закона за здравословните и безвредни условия на труд.

Решението има за цел да се облекчат потребителите на електронната услуга, така като технически аргументи отвън системата на Агенцията са основали усложнения при подаване на декларациите.

ГИТ е известена от един от доставчиците на дипломиран електронен автограф за проблеми с подписите, които към сегашния миг към този момент са отстранени. Допълнително процесът е усложнен и поради обстоятелството, че всеобщо декларациите се подават в последния миг, оповестяват от организацията.

От 1 януари 2018 година досега са подадени едвам към половината от предстоящите 50 000 бр. заявления за изискванията на труд. 15 хиляди броя от подадените са постъпили онлайн през последните няколко дни.

От Инспекцията по труда се извиняват за основаното стеснение и изразяват готовност да реагира и в бъдеще при идентифициране на проблем.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР