Изпълнителият директор на "Пирогов" проф.Асен Балтов посочи пред журналисти, че

...
Изпълнителият директор на "Пирогов" проф.Асен Балтов посочи пред журналисти, че
Коментари Харесай

Проф. Балтов обяви кога очаква да бъдат отворени отново зелените коридори

Изпълнителият шеф на "Пирогов " проф.Асен Балтов уточни пред публицисти, че чака "зелените коридори " да бъдат отворени още веднъж, само че откакто премине първата фаза на имунизиране на изборните комисии.
В момента няма отворен "зелен кулоар ", тъй като от през днешния ден действително стартира всеобщата имунизация на секционните и районните изборни комисии. Направени са описи, които се дават от РЗИ на огромните лечебни заведения, в които са отворени отново по толкоз пунктове, колкото бяха и когато имаше "зелени коридори ", изясни Балтов.
Идеята е оптимално бързо, до 10 март, всички от изборните комисии, които желаят, да бъдат имунизирани с първа доза на "Пфайзер "/ "Бионтех ", тъй като след 21 дни ще бъде сложена и втората доза, и действително за 4 април ще бъдат покрити с 2 дози ваксини, сподели шефът на "Пирогов ".
"В момента, в който обявихме всички, че предпочитано минават секционните и районните изборни комисии, мисля, че хората схванаха, че просто ще изчакат до 15 март. В момента, в който премине първата фаза на имунизация на комисиите, тогава още веднъж, допускам, ще се отворят и "зелените коридори ", уточни проф. Балтов на въпрос за имунизирането.
"Знаете, че няма задоволително ваксини, за жалост, това, което трябваше да пристигна през февруари, не пристигна ", сподели Балтов, като посочи, че приказва за векторната ваксина.
Надяваме се, че ще има спомагателни доставки през март, общо декларираното количество е към 550 000 дози ваксини, които ще дойдат през март, тъй че мисля, че нищо няма да попречи да продължим, само че в този момент предпочитано са изборните комисии, още веднъж означи проф.Асен Балтов.
Директорът на най-голямата незабавна болница в страната беше измежду присъствалите през днешния ден на обичайното поклонение за починалите медици в Руско-турската освободителна война, проведено от БЧК пред Докторския монумент в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР