Изпълнителен директор на голяма българска фирма е обвинен и осъден

...
Изпълнителен директор на голяма българска фирма е обвинен и осъден
Коментари Харесай

Шеф на голяма българска фирма е осъден на 33 г. затвор в Гърция без да знае

Изпълнителен шеф на огромна българска компания е упрекнат и наказан на 33 години затвор в Гърция без да разбере. За случая описа юристът му Иглика Мишева пред бТВ.

Тя и зам.-председателят на Нотариалната камара Луиза Стоева предизвестиха, че запълнена едвам неотдавна " дупка " в наредбите при продажба на коли дава опция на трафиканти на мигранти и други нарушители да правят разнообразни престъпления в Гърция и по-късно отговорност да носят не уредниците на схемите, а хората, от които те са купили транспортните средства.

" В случая с наказания фирмен началник, един от неговите служащи на трудов контракт взема решение, че ще съобщи автомобил против приемане на несъмнено заплащане, което той ще вземе без знанието на изпълнителния шеф и борда на шефовете – преотстъпва микробуса на незнайни за него лица. Бордът е дал своя вот, че този микробус следва да се отрегистрира в КАТ и да се даде на скрап. Автомобилът е от 1991 година и е с извънредно огромни материални разноски ", изясни юрист Мишева.

Возилото, дружно с дребния ваучър, в края на 2016 година отишло в ръцете на незнайни лица против 2000 лева, дадени на ръка, както и заричане за още 1000 лева Шофьорът по-късно подал сигнал в полицията, само че преписката била прекъсната, тъй като не е от действителния притежател.

Междувременно бусът бил хванат по пътя към Солун с 27 пакистанци и иракчанин. Законът в Гърция е подобен, че отговорност носят хванатият на място водач и действителният притежател.

Адвокат Мишева изясни, че никакви доказателства не са събирани, не е направено постоянно приканване на обвинения, няма очни ставки въпреки водачът да е декларирал, че не познава притежателя, поради безсъвестен юрист делото е текло неприсъствено.

В последна сметка, изпълнителният шеф е наказан на 33 година отнемане от независимост с опция за предварително освобождение след 25 година Присъдата тече и по време на вероятно обжалване.

" Направих среща с регионалния шеф на Комотини и той ми сподели, че случаите са зачестили доста и се притеглят хора, които в никакъв случай не са били в Гърция ", описа юристът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР