Изпълнил съм задълженията си по Конституция, дал съм своите предложения

...
Изпълнил съм задълженията си по Конституция, дал съм своите предложения
Коментари Харесай

Главчев: Радев да изпълни задълженията си по Конституция

Изпълнил съм отговорностите си по Конституция, дал съм своите оферти за издаване на декрет. Сега на ход е президентът Радев, приканвам го и той да си извърши отговорностите по Конституция. Това съобщи министър председателят Димитър Главчев пред медии в Брюксел във връзка препоръчаните от него смени в състава на служебния кабинет.


„ Предложенията са напълно мои “, съобщи министър-председателят и акцентира, че президентът е осведомен и с двете оферти за промени. Премиерът Главчев обърна внимание, че оповестението на предлагането му за промяна на външния министър се е забавило точно, тъй като е изчаквал връзка с президента. Така че диалозите по смяната в състава на кабинета действително се случват много преди пристигналия апел от партийно заседание. „ На което и да е партийно заседание, който и да се изкаже, не би ми оказал никакво въздействие “, безапелационен беше министър-председателят.

„ Очаквам президентът да направи своята стъпка по Конституция, тъй като както споделих на първото съвещание на Министерския съвет - България не може да бъде в режим на изчакване “, добави още министър председателят Главчев. Министър-председателят подчертава върху късото време, оставащо до изборите на 9 юни и сериозната роля на Министерството на външните работи по тяхната организация.

„ Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, които аз желая. Искам непрекъсната връзка и бързи решения. Това се отнася за всички министри “, уточни министър председателят Димитър Главчев и добави, че няма време за изчакване.

Министър-председателят изрази подготвеност да продължи връзката си с президента Румен Радев по всевъзможни въпроси, които се отнасят до положителното бъдеще на българските жители. Премиерът Главчев напомни също по този начин уговорката, който е поел при приемането на мандата като длъжностен министър-председател – да не разреши България да се отклони от европейския път на развиване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР