Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е

...
Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската армия е
Коментари Харесай

БСП-София възстанови плочата на Паметника на Съветската армия

Изпълнихме обещаното - плочата на Паметника на Съветската войска е възобновена. Това съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков. Той персонално ревизира през днешния ден по какъв начин върви работата и участва на слагането на плочите и почистването на обекта.

Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП-София и ръководител на районната организация на социалистите във " Връбница " Станислав Младенов. Идеята за възобновяване на счупената плоча беше точно на социалистите от " Връбница ". Тя беше подкрепена от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и в последна сметка обещанието, което беше обещано преди към два месеца, към този момент е осъществено. Така Паметникът на Съветската войска може да посрещне празничния 9-ти май освежен и измит.

" Надявам се да не бъдат позволени нови вандалски прояви. И оттук насетне да мислим дружно с Областната администрация и със Столична община по какъв начин да ремонтираме и да укрепим изцяло монумента, разяснява Иван Таков. - Това място е обичано на столичани от всички възрасти и би трябвало те да бъдат спокойни, когато го посещават ".

Иван Таков изрази задоволството си, че пред Паметника на Съветската войска през днешния ден пристигнаха жители да изразят поддръжката си за решението да бъде възобновена плочата.

" Благодаря сърдечно на всички, които предложиха да се включат и помогнаха по най-различни способи да се оправим с тази наша идея, сподели ръководителят на БСП-София. - Благодаря и на Станислав Младенов и на социалистите от " Връбница ", които се оправиха с поетия ангажимент и с непримиримост и неизменност реализирахме дружно концепцията ".

Лидерът на столичните социалисти добави, че смисълът на паметниците е да пазят историята. " Ние разбираме този смисъл, по тази причина не демонтираме паметници, построени от нашите предшественици, а ги съхраняваме, сподели Иван Таков. - Разрушителното мислене и деструктивното държание нямат бъдеще. Те обричат тези, които ги показват, да повторят грешките от предишното. Наша отговорност е да не допуснем това ".

Задоволство от добре свършената работа изрази и Станислав Младенов. " Цялата организация и работата по възобновяване на плочата не бяха лесни, само че със съидейници и непримиримост успяхме и се вписахме в плануваните периоди, разяснява той. - Удовлетворението ни от добре свършената работа е голямо. Благодаря на всички, които ни помогнаха! ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР