Изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. “Св.

...
Изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. “Св.
Коментари Харесай

Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Изпълнението на плана за реорганизация на моста на бул. “Св. Патриарх Евтимий “, който минава над жп линията в Стара Загора, ще се извърши през летните месеци. „ На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят стартира да работи “ – заяви кметът на града Живко Тодоров.

Срокът за осъществяването е 4 месеца. „ Проектът е комплициран, придвижването по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, само че след построяването на четирилентов път, доста ще се облекчи автомобилният трафик “ – уверен е кметът, осведомиха от пресцентъра. Проблемът е, че строителните действия би трябвало да се съгласуват с жп превоза. Заради влаковете ще се работи единствено в „ прозорците “, в които има позволение за това, което усложнява ремонта.

В момента Общината извършва два тежки плана – реконструкцията на площада и пешеходната зона, и обновяването на парк „ Митрополит Методий Кусев ”, прочут като Аязмото.

При избавителни археологически разкопки на площада бяха открити гробни уреди. Има спомагателни действия, които би трябвало да се извършат по изследване и консервиране на находките, да се избере и метод по какъв начин да бъдат експонирани, което отчасти затруднява осъществяването на плана в този регион.
„ Надявам се до празника на града – 5 октомври, да имаме приключен център “ – показа Тодоров.

Той изрази и убедеността си, че планът за Аязмото ще бъде осъществен добре и сполучливо. „ Възстановява се остарелият асфалт, там където е имало. Няма да бъде полаган на нови места, оформят се и нови алеи, пренарежда се каменната настилка, само че се резервира концепцията на парка “ – сподели още кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР