Изпълнението на проекта за приемна грижа - Приеми ме 2015,

...
Изпълнението на проекта за приемна грижа - Приеми ме 2015,
Коментари Харесай

Удължават проекта за приемна грижа в община Бургас с още една година

Изпълнението на плана за приемна грижа - " Приеми ме 2015 ", се удължава до края на 2021-ва година. Споразумението за партньорство сред Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ и към този момент е подписано, като по този метод действието на плана за приемни родители се възобновява, считано от 01.01.2021 година
В Община Бургас все още има 15 приемни фамилии. От няколко години Бургас е една от дребното в страната общини, която дава и спомагателна еднократна финансова помощ за приемните фамилии. Правилника и изискванията за кандидатстване може да откриете на:
Тази година локалната администрация още веднъж е заложила в новия бюджет за 2021-ва година средства за подкрепяне развъждането на деца от приемни родители.
 Реставрират най-старата къща в Бургас - Бракаловата (СНИМКИ) Реставрират най-старата къща в Бургас - Бракаловата (СНИМКИ)
Тази година следва реституция на най-старата къща в град Бургас, издигната през 1872 година Това е Бракаловата къща, в която е настанен...
Освен Бургас още 7 общини - Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Сунгурларе, Созопол и Средец в региона работят по националната стратегия за приемни фамилии. Общият им брой е 56, а настанените деца в тях са 53 и предстоят нови настанявания. В четири от приемните фамилии се отглеждат деца с увреждания.
Приемните фамилии от 7-те общини в Област Бургас се обслужват от Областния екип по приемна грижа, който работят 5 обществени служащи. Те се грижат за повишение на качеството на услугата, като реализират профилирани образования и супервизии на приемните фамилии /супервизия в обществените услуги съставлява оказване на професионална и методическа поддръжка от психолог/.
В съглашението са отразени промени, касаещи разноските, свързани с дейностите по плана. Тук влизат месечни хонорари на професионалните приемни родители и месечния бюджет за прехрана на деца, настанени в доброволни и професионални приемни фамилии, съгласно възрастта /добавка за деца с увреждания/. От началото на 2021 година те ще се обезпечават от държавния бюджет по стратегия " Подкрепа на децата и фамилиите ", като част от бюджета на Агенция за обществено подкрепяне.
В момента отглежданите в приемни фамилии деца по плана " Приеми ме 2015 " са 1 759 в 147 общини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР