Изпълнени са около 90% от предписанията , издадени от инспекторите

...
Изпълнени са около 90% от предписанията , издадени от инспекторите
Коментари Харесай

72 водоема в Габрово са в добро техническо състояние, отчитат от ДАМТН

Изпълнени са към 90% от предписанията , издадени от инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) при инспекциите на язовири в област Габрово, оповестиха от ДАМТН.

Водоемите са в положително техническо и експлоатационно положение , демонстрират инспекциите, сподели ръководителят на организацията Петър Горновски по време на работна среща с регионалния шеф на Габрово Невена Петкова.

На срещата участваха и и.д. основният секретар на организацията и основен шеф на основна дирекция " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " Мима Чалева , основният шеф на основна дирекция " Метрологичен контрол " Павлина Данаилова , началникът на районен отдел " Северна Централна България " на дирекцията Красимир Цанев и ръководителят на Комисията за проучване на техническото и експлоатационно положение на язовирните стени и оборудванията към тях (КОТЕСЯС), намиращи се на територията на област Габрово Николай Петров.

От началото на 2017 година инспекторите на ДАМТН , взаимно с специалистите от КОТЕСЯС, са направили 132 инспекции на язовири , находящи се на територията на габровска област.

Всички водоеми, които са общо 72 на брой, имат оператори и нужната техническа документи. Аварийните проекти са заверени и обновени за 2018 година, твърдят от ДАМТН.

Проверките откриват, че язовирите имат задоволителен свободен размер , който може да поеме идните пролетни дъждове. Преобладаващият брой наставления, които комисията е давала през 2017 година, са по техническата документи на водните обекти, а точно - да бъдат обновени спешните проекти при възможни бедствия и повреди.

 Каранаколов удовлетворен, че язовирите са преброени
Каранаколов удовлетворен, че язовирите са преброени

131 са рисковите язовири у нас

Относно безвредната техническа употреба на язовирите, предписанията които най-често са срещани са за разчистване на водните и въздушните откоси на язовирните стени от храстовидна и дървесна растителност .

 Класифицират язовирите по величина и заплаха
Класифицират язовирите по величина и заплаха

Симеонов съобщи, че поставят завършек на безстопанствеността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР