Изпадналият в дългове футболен клуб Барселона“ е постигнал споразумение със

...
Изпадналият в дългове футболен клуб Барселона“ е постигнал споразумение със
Коментари Харесай

Барселона се договори със Spotify за 280 млн. евро

Изпадналият в задължения футболен клуб „ Барселона “ е постигнал съглашение със Spotify, което ще донесе на каталунския тим 280 милиона евро (320 млн. долара) за интервал от три години.

Все още „ блаугранас “ и компанията на Даниел Ек не са оповестили публично подписването на контракта. Информацията беше обявена от каталунското радио RAC1, представена от Reuters.

Сделката с аудио платформата значи, че играчите на мъжкия и женския тим на „ Барселона “ ще носят логото на Spotify на екипите си. От 2017 спонсорът на фланелките на мъжете е японската компания Rakuten, а на дамите – производителят на индустриални принадлежности Stanley Black & Decker (Кънектикът, САЩ).

Spotify ще стане и първият бранд, който ще е спонсор на стадиона на „ Барса “ – „ Камп Ноу “. Очаква се името на компанията да се включи в наименованието на оборудването.

Преговорите са траяли няколко месеца, като към този момент са приключили сполучливо. Представители на управлението на Spotify даже са гледали от ВИП-ложите успеха на „ Барселона “ над „ Атлетико “ (Мадрид) с 4:2 този уикенд.

„ Барса “ е в доста тежка рецесия – последната информация от декември 2021 година гласи, че задълженията на клуба са 1,35 милиарда евро. От тях 673 милиона каталунците дължат на разнообразни банки. Въпреки това тимът направи мощен трансферен прозорец, привличайки Феран Торес, Адама Траоре, Пиер-Емерик Обамеянг и Дани Алвеш.

Плановете на клуба са да реновира „ Камп Ноу “, като работата по стадиона стартира тази година и би трябвало да е подготвен до края на 2025 година Стратегията на „ Барселона “ е той да бъде уголемен до 105 хиляди души потенциал.

Spotify още при започване на 2021 година показаха интерес към футбола, когато изпълнителният шеф Даниел Ек съобщи, че обмисля да насочи оферта за купуването на мажоритарния дял акции в британския „ Арсенал “. Telegraph даже писа, че към договорката ще се причислят три от легендите на „ артилеристите “ - Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виера, които бяха част от тима на „ Непобедимите “ през 2004 година До съглашение със притежателя Стан Крьонке обаче не се стигна.

В момента Spotify също е в рецесия, обвързвана не с финанси, а с имиджа на компанията - поради тайните теории за Covid и имунизациите на подкастъра Джо Роугън. Мненията и противоречивите му посетители принудиха музиканти като Нийл Йънг и Джони Мичъл да изоставен платформата.

Преди дни американецът, който има подписан контракт с компанията за 100 млн. $, употребява и обиди на расова основа. Даниел Ек осъди държанието му, само че няма желание да го смъква от платформата.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР