Изпадналият в дълбока криза тим на Саутхамптън отстъпи с 0:1

...
Изпадналият в дълбока криза тим на Саутхамптън отстъпи с 0:1
Коментари Харесай

Форест с важен успех над Саутхамптън

Изпадналият в дълбока рецесия отбор на Саутхамптън отстъпи с 0:1 при семейството си на възродения в последно време Нотингам Форест в среща от 19-ия кръг на Премиър лийг. Единственият гол в мача беше дело на Тайуо Ауоний (27`).

С успеха Нотингам се измъкна от зоната на изпадащите и към този момент на 15-о място в класирането със 17 точки. Саутхемптън пък е на дъното с актив от 12 точки.

“Светците ” започнаха мача интензивно и откриха надзор върху топката, само че не насочиха застрашителни удари. За сметка на това Форест беше по-концентиран и погледна самоуверено към вратата на противника. Така се стигна до 27-ата минута, когато след страхотна контраофанзива Бренан Джонсън подаде към Тайуо Ауоний, който засече и откри резултата за гостите от Нотингам. След гола Форест се затвори и се отдръпна на почивката с гол преднина.

През второто полувреме Саухамптън продължи овладя контрола над топката още по-осезаемо, само че продължи да е извънредно безпринципен в офанзива. Футболистите на Форест пък към момента бяха затворени задоволително добре и направиха няколко рискови контраатаки, които можеха да завършат с гол във вратата на “светците ”. До попадение обаче не се стигна в нито една от двете порти и Нотингам завоюва скъпоценна победа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР